08.12.2023
Home » Novosti » “Spremni za dobro!”
“Spremni za dobro!”

“Spremni za dobro!”

Hrvatski Caritas je, u suradnji s Lidlom  i Unijapapirom,  pokrenuo nacionalnu humanitarnu akciju “Spremni za dobro!” kojom će se prikupljati sredstva za nabavu novih školskih udžbenika učenicima koji su u potrebi.

Akcija će u Lišanima Ostrovičkim trajati od 10. do 23. lipnja.

U školskoj godini 2014./2015. u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj uvode se novi udžbenici, a dosadašnji trajno izlaze iz uporabe. U ovoj akciji će se prikupljat stari školski udžbenici, radne i ostale učeničke bilježnice, časopisi i novine.

Pozivaju se učenici, roditelji i svi mještani da navedene vrste tiskovina donesu u ŠKOLU u vremenu od 8.00 do 10.00 sati (isto mogu dostaviti i u najbližu trgovinu Lidla, na za to određeno i označeno mjesto). Cilj akcije je prikupiti što više starih školskih udžbenika i ostalih tiskovina kako bi ih preuzeo i otkupio Unijapapir. 

Od novčanim sredstava koja se dobiju za prikupljene stare udžbenike Hrvatski Caritas će formirat Fond za pomoć u nabavi školskih knjiga i pribora za osnovnoškolce i srednjoškolce iz siromašnih obitelji. Sredstva će preko mreže nad/biskupijskih Caritasa biti usmjerena korisnicima u svim krajevima Hrvatske.

Ova akcija ima tri cilja: pomoć siromašnim učenicima, razvijanje ekološke svijesti te razvijanje svijest o potrebi pomaganja drugoga. Stoga vas pozivamo da se uključite u ovu vrijednu akciju jer…

DOBRO JE ČINITI DOBRO!

Caritas Spremni za dobro

Skip to content