24.04.2024
Home » Novosti » “Koracima nade u istinu”
“Koracima nade u istinu”

“Koracima nade u istinu”

U SPOMEN  NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA ŽUPE Sv. Mihovil i 23. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

pozivamo Vas da svojim koracima podržite molitvenu hodnju „KORACIMA NADE U ISTINU“

BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

17.07. 2014.g. (četvrtak)

Polazak: 17 h  kod spomen obilježja Željka Čubrića u Buliću        

Dolazak:20 h Lišane Ostrovičke

Šestu godinu zaredom obilježava se 17.07. kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića).

Prisjećamo se i 23. obljetnice progonstva žitelja Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog  društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

 Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

S početkom u 20:00 h u crkvi Sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim služit će se  Sv. misa u čast i spomen poginulima u Domovinskom ratu.

Skip to content