17.07.2024
Home » Novosti » Popis stanovništva

Popis stanovništva

RAD NA POPISU 2011. GODINE na području Ispostave Benkova

U provedbi Popisa 2011. na području Ispostave Grada Benkovca planirano je sudjelovanje ukupno 129 popisivača i oko 15 kontrolora, i to:
– za područje Grada Benkovca planirano je 98 popisivača,
– za područje Općine Stankovci planirano je 14 popisivača,
– za područje Općine Polača planirano je 11 popisivača,
– za područje Općine Lišane Ostrovičke planirano je 6 popisivača.

Izravno na terenu Popis 2011. provodit ce popisivači koji su prošli obuku i položili test. Svaki od njih nosit će ovlaštenje kojim dokazuje svoj status popisivača. Također, svaki ce popisivač nositi kovčežić s oznakom Popisa pa će i po tome biti prepoznatljivi građanima.
Prijave za sudionike Popisa 2011. počet će se prikupljati od UTORKA, 15. veljače do ČETVRTKA 17. veljače 2011. godine, i to RADNIM DANOM u vremenu od 8,00-16,00 sati.
Prijave se mogu podnijeti SAMO OSOBNO uz predočenje osobne iskaznice u sljedećim sjedištima Popisnih centara:

– sjedište Popisinog centra Grada Benkovca – Mala vijećnica zgrade gradske uprave, Šetalište kneza Branimira 12., 23420 Benkovac, tel. 684-880, voditelj popisnog centra: Marina Plenča Alibašić
– sjedište popisnog centra Općine Stankovci – Velika vijećnica Općine Stankovci, Stankovci 231., tel. 380-141, voditelj popisnog centra: Radmila Kraljević
– sjedište popisnog centra Općine Polača – Zgrada Općine Polača, k.b. 231/A, tel. 662-001, voditelj popinsog centra Marin Prtenjača
– sjedište popisnog centra Općine Lišane Ostrovičke, prostorije Općine Lišane Ostrovičke, tel. 661-225, voditelj popisnog centra: Božica Nimac

Nakon prikupljanja prijava potencijalnih kandidata organizirat ce se predavanja (obuka) na kojima će ih se upoznati s metodologijom i organizacijom Popisa 2011.
Svi polaznici, nakon završene obuke, pristupaju završnom testu i oni koji polože test mogu biti izabrani za popisivače.
Dakle, popisivač mora biti osoba sa završenom barem srednjom školom, čitkim rukopisom (koji se provjerava prilikom prijave) te na kraju obuke mora uspješno položiti završni test za popisivače.
Popisivanje na terenu trajat će od 1. do 28. travnja, i to cijeli dan. Dakle, popisivač je na terenu od jutra do navečer; većinu tog vremena provodi popisujući, a dio vremena sa svojim nadređenim (kontrolorom) koji mu provjerava ispravnost materijala. To znači da se od popisivača očekuje puna dnevna zauzetost.

Prednost će, kao i u prijašnjim popisima, imati nezaposleni jer popisivanje iziskuje cjelodnevni rad popisivača (uključujući subote i nedjelje).

Popisno povjerenstvo
Ispostave Benkovac

Skip to content