03.03.2024
Home » Novosti » Javno poslovna građevina
Javno poslovna građevina

Javno poslovna građevina

Izgradnja Javno poslovne građevine pri kraju

Lišane Ostrovičke dobit će početkom sljedeće godine dva vrijedna infrastrukturna projekta. Radi se o javno- poslovnoj građevini pod nazivom Braštine te o proširenju 720 metara kolnika bitne mjesne prometnice, koja vodi baš do te nove zgrade.
Načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević kazala je kako je vrlo ponosna što je za svojeg mandata uspjela privesti kraju izgradnju javno- poslovne zgrade na dvije etaže površine oko 900 metara četvornih, čiju izgradnju s gotovo tri milijuna kuna financira Ministarsvo mora. Taj projekt, podsjetila je, planira se već 13 godina, pri čemu su se na vlasti u državi izmijenile i desne i lijeve opcije, tri predsjednika, četiri zadarska župana i pet općinskih načelnika.
Na javnom natječaju za izvođača je, istaknula je, izabrana tvrtka Kulić projekt, koja je s radovima počela u travnju, a zgrada Braština trebala bi biti otvorena početkom sljedeće godine. Na katu će se smjestiti općinske prostorije, a cijelo prizemlje daju u koncesiju i to za poštanski ured, poljoapoteku, salu za vjenčanja i ugostiteljski objekt.

Jako sam ponosna, naglasila je, što će Lišane Ostrovičke nakon Domovinskog rata konačno dobiti svoj poštanski broj, 23421, a taj ured bit će otvoren kada i zgrada.
Usporedno s ovim objektom proširuje se i 720 metara dugi dio mjesne prometnice od križanja s državnom cestom Benkovac- Knin do zgrade Braština. Ta cesta izgrađena 80-ih zajedno sa susjednom državnom cestom proširuje se s dosadašnja tri na 5,5 metara, pojasnila je Dević, koja je zahvalila ŽUC-u što su za taj projekt pronašli novac, tako da će ta bitna mjesna cesta postati dostojna normalnoga putničkoga prometa.

Skip to content