03.03.2024
Home » Novosti » Hodnja sjećanja
Hodnja sjećanja

Hodnja sjećanja

U subotu 17. srpnja, je održana molitvena hodnja “Koracima nade u istinu”, u povodu 19. obljetnice progonstva žitelja ovih mjesta iz svojih domova. Hodnja se odvijala od Bulića, preko Vukšića do Lišana Ostrovičkih gdje je služena sveta misa.
U hodnji su uz mještane sudjelovali i članovi udruga HVIDRA Zadar, Središnjeg obučnog centra Damir Tomljanović Gavran, udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Zadarske županije, općine Pirovac i kulturno-umjetničkih društava “Sv. Nikola Tavelić” iz Lišana Ostrovičkih i “Vukšić” iz Vukšića. Kolona se posebno zadržala kod crkava sv. Kate i sv. Mihovila u Vukšiću gdje je i pokopana većina od ukupno 30 poginulih branitelja i civila s ovog područja.
Časna sestra Ljiljana Radaš organizirala je za ovu prigodu Marijin križni put te su se tijekom tri sata hodnje molile postaje Marijinog križnog puta.
Na hodnji se okupilo 100-tinjak mještana i sudionika za koje je zbog vrućine bio osiguran i stalni liječnički nadzor, dok se za logistiku brinulo Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Lišana Ostrovičkih čiji su članovi svakih pet stotina metara postavili postaje s osvježavajućim pićima tako da ni u jednom trenutku nitko nije bio žedan, kažu sudionici, a u Lišanima je uz potporu Općine organizirana okrepa i domjenak.

Skip to content