17.07.2024
Home » Novosti » Kultura » Doris i Boris
Doris i Boris

Doris i Boris

Doris & Boris posjetili Lišane

U srijedu 09. svibnja 2012. godine sa početkom u 18:00 sati u Lišanima je održana glazbeno – dramska radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Doris Pinčić, svima poznatija kao Lara, vodila je dramsku radionicu dok je Boris Rogoznica vodio glazbenu radionicu.

U dramskom dijelu djeca su kroz igru imala priliku naučiti glumiti različite karaktere, ponašanje na sceni pred publikom, a svakako je važno istaknuti da su, kako bi postigli efekt “pravog kazališta” morali raditi u timu uvažavajući jedni druge te poštujući trud i energiju kao i pokazane vještine drugih ekipa. Tako podijeljeni u dvije grupe: šumske i morske životinje, pokazali su kako oni doživljavaju životinjski svijet. Ma i sami lavovi, vukovi i morski psi bi se prepali svojih imitatora, a i srne bi se posramile pred gracioznošću i milinom koju su mali glumci iskazali.

Ni glazbena radionica nije zaostajala u angažmanu. Djeca su imala zadatak osmisliti riječi pjesme, a kad je malo i zapelo u inspiraciji, Boris je uspješno “probudio” kreativni duh. Dok su djeca smišljala što se rimuje i pri tom pazili na broj slogova, Boris je smišljao glazbenu podlogu. Timskim radom se izrodio pravi ljetni hit naziva “Ljetna romansa”. Uopće ne sumnjamo u nagradu za najizvođeniju pjesmu kao što otklanjamo svaku sumnju da postoji neko milo žensko srdašce koje bi ostalo imuno na takvu erupciju osjećaja.

Ono što je najvažnije, popodnevne sate ove srijede djeca su provela u zajedničkoj igri i druženju, pri tome su nešto novo naučili, stekli neka nova prijateljstva i jako, jako se dobro zabavili.

Skip to content