20.01.2023
Home » Novosti » „KORACIMA NADE U ISTINU“ – 2015.
„KORACIMA NADE U ISTINU“ – 2015.

„KORACIMA NADE U ISTINU“ – 2015.

U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA ŽUPE SV.MIHOVIL i 24. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

pozivamo Vas da svojim koracima podržite

MOLITVENU HODNJU

„KORACIMA NADE U ISTINU“

BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

17.07. 2015. (petak)

 Polazak: 17 h  kod spomen obilježja Željka Čubrića u Buliću

Dolazak:20 h Lišane Ostrovičke,

Sv. Misa za poginule u Domovinskome ratu: od 20h- Lišane Ostrovičke

Sedmu godinu zaredom obilježava se 17.07. kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava od srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj–prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991.g. u dvorištu crkve sv. Nikole Tavelića). Prisjećamo se i 24. obljetnice progonstva žitelja župe Sv. Mihovil s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno 16 civila, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog  društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

S početkom u 20:00 h u crkvi Sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim služit će se  Sv. misa u čast i spomen poginulima u Domovinskom ratu.

 

 

Organizatori: Udruga „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“, Općina Lišane Ostrovičke, župa sv.Nikole Tavelića, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv.Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke i udruga „Naše ruke“.

Skip to content