20.01.2023
Home » Sport
Sport

Sport

Pričati o Lišanima, a da se ne spomene «najvažnija sporedna stvar na svijetu» bilo bi nemoguće. Od samoga povratka  puni entuzijazma Lišanci su počeli sa organizacijom tradicionalnog malonogometnog noćnog turnira koji je na ponos svima. U doba svoga osnivanja bio je jedan od najjačih malonogometnih turnira Dalmacije koji su pohodila najveća imena hrvatskog nogometa.

 

MALONOGOMETNI KLUB LIŠANE

mali_nogomet

U vrelim ljetnim noćima pune se tribine školskog igrališta i zdužno navija za „svoj tim“ MNK Lišane, nemalo se puta i ekipa na tribinama zavadi oko toga je li bio penal, je li pošteno, kakav je to akumulirani… A na kraju sve završi spektakularnim vatrometom koji iz godine u godinu mami uzdahe zadivljene publike.

Ono što spaja i najljuće neprijatelje, ono što bi pomirilo i najzavađenije susjede to je pobjeda Hajduka, simbol Splita i cijele Dalmacije koji u Lišanima zauzima počasno mjesto. Ako ste ikada prolazili kroz Lišane Ostrovičke, niste mogli ne primjetiti najveći transparent na tvrdoj podlozi posvećen, a komu drugome nego Hajduku. Podno pruge, iznad Nimaca, na tvrdom dalmatinskom kamenu desetljećima se pruža  oko 100 metar dug natpis Hajduk- Split- Lišane sa grbom promjera 9 metara. Čak više od pjesme u tradiciju se prenosi održavanje ponosa Lišana: iz godine u godinu mladost marljivo obnavlja natpis i s koljena na koljeno prenosi ljubav za Hajduka.

 

Skip to content