20.01.2023
Home » Kultura » Kultura video

Kultura video

3. CVITARIJADA u Nadinu

KUD Pridraga i KUD Lišane Mirko Kalcina Baćo iz Lišana Ostrovičkih – “Najbolji cvitaraš od Nina do Knina 2010″ U subotu, 2. siječnja 2010. god. s početkom u 18 sati u Nadinu je u organizaciji “KUD-a Nadin”, a pod pokroviteljstvom grada Benkovca održana Treća CVITARIJADA – natjecanje u izvođenju etno skladbi na usnoj harmonici – instrumentu, na ovim prostorima poznatijim ... Read More »

2. CVITARIJADA u Nadinu

Joso Nimac – svirač na dvojnicama   NADIN – U subotu, 3. siječnja 2009. god. s početkom u 17 sati u Nadinu je u organizaciji “KUD-a Nadin” održana Druga CVITARIJADA – natjecanje u izvođenju etno skladbi na usnoj harmonici – instrumentu, na ovim prostorima poznatijim pod nazivom “cvitare”. Festival je održan pred oko tisuću gledatelja u velikom šatoru u dvorištu ... Read More »

Diplar – KUD Sv. Nikola Tavelić

Kratki nastup diplara iz Lišana Ostrovičkih, Ravni Kotari, Dalmacija. Najbolje je diple vidjet i čut u prirodnom okruženju, kao na ovoj snimci…čuvajmo našu kulturnu, narodnu, baštinu i stare narodne instrumente, ponosimo se njima… Read More »

I. CVITARIJADA u Nadinu

Mirko Kalcina Baćo – pobjednik 1. CVITARIJADE u Nadinu U subotu, 5. siječnja 2008. god. je u Nadinu u organizaciji “KUD-a Nadin” održana Prva CVITARIJADA na prostoru Južne Hrvatske – točnije na prostoru Bukovice i Ravnih kotara. U konkurenciji od 10-ak izvođača pobjedu je odnio Mirko Kalcina Baćo iz Lišana Ostrovičkih i time stekao titulu “Najbolji cvitaraš od Nina do ... Read More »

Skip to content