20.01.2023
Home » Novosti » Održana molitvena hodnja

Održana molitvena hodnja

Održana molitvena hodnja “Koracima nade u istinu”

U organizaciji Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar” i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Benkovac četvrtu godinu za redom molitvenom hodnjom „Koracima nade u istinu” obilježen je 17.07., datum stradanja prvih hrvatskih žrtava od strane srpskih topničkih granata i 21. obljetnica progonstva žitelja iz mjesta Bulića, Vukšića, Provića, Lišana Ostrovičkih, te Lepura.

 

Molitvena hodnja je krenula od spomen obilježja Željka Čubrića u Buliću, te je nastavljena do mjesta gdje je postavljeno spomen obilježje poginulom hrvatskom branitelju Stipi Nekiću i njegovoj majci civilnoj žrtvi Iki Nekić. Hodnja je nastavljena dalje prema Vukšiću gdje se kod crkve Sv.Mihovila, molilo odrješenje za poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.
Po dolasku u Lišane Ostrovičke, u crkvi Sv. Nikole Tavelića služena je Sveta misa za poginule branitelje i civile iz Domovinskog rata.U župi je ubijeno ukupno 31 branitelj i civil, svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.
Osim spomenutih udruga u suorganizaciji molitvene hodnje sudjelovali su Općina Lišane Ostrovičke, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić”, KUD „Sv.Nikola Tavelić” ,DVD Lišane Ostrovičke, MO Lepuri, te Općina Pirovac. Ovom molitvenom hodnjom još jednom se pokazalo štovanje svih hrvatskih žrtava koji su svoje živote položili u temelj slobodne i samostalne Hrvatske.

Skip to content