20.01.2023
Home » Novosti » Projekt “Joint venture for a better life”

Projekt “Joint venture for a better life”

16. listopada 2012. godine se provodi projekt “Joint venture for a better life” na području općine Lišane Ostrovičke

Lokalna akcijska grupa “Laura” provodi projekt “Joint venture for a better life” koji je odobren od strane Europske Unije te se financira sredstvima iz proračuna programa Europe for Citizens. Projekt će se provoditi od 15. do 19. listopada 2012. godine na teritorijalnom području LAG-a “Laure”. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa “Laura”, a partneri su LAS MDD – zadruga za razvoj podeželja z.b.o. (Slovenija), Croatian Cultural Association in Slovakia, Grad Benkovac, Lišane Ostrovičke, Bibinje, Sv. Filip i Jakov, Pakoštane i Tkon. Vrijednost projekta iznosi 13.000,00 eura.
Opći ciljevi projekta “Joint venture for a better life” su jačanje tolerancije i međusobnog razumijevanja između europskih građana s ruralnih područja kroz promociju kulturno-lingvističke raznolikosti i međusobnog poštivanja. Specifični cilj projekta je poboljšati suradnju i veze među stanovnicima 20 ruralnih lokalnih jedinica kroz promociju interkulturalnog dijaloga i naglaska na različitost i jedinstvo. Partneri će organizirati pet događaja koji će biti usmjereni na zajedničke interese.
Svi partneri koji sudjeluju na ovom projektu dolaze iz malih ruralnih zajednica. Ruralna područja su suočena s problemima nestimulativnog poslovnog okruženja, imigracijom mladih, nedostatkom edukacijskih centara te nedovoljno razvijenim turističkim sadržajem. Unatoč tome, ruralne sredine imaju veliki potencijal zahvaljujući bogatom kulturnom nasljeđu i prirodnim bogatstvima. Partneri će predložiti potencijalne modele i primjere dobre prakse u rješavanju zajedničkih problema s kojima se suočavaju stanovnici ruralnih sredina. Koristeći folklor, agrokulturu, tradiciju i kulturnu baštinu, prezentirat će se njihove različitosti te predložiti dugoročna rješenja zajedničkih problema.
Partnerstvo između sudionika iz Slovačke, Slovenije i Hrvatske naglasiti će toleranciju i međusobno razumijevanje među građanima Europe u poštivanju i promociji kulturno-jezične različitosti i interkulturalnog dijaloga. Partnerstva će činiti podlogu za buduću suradnju, prijenos znanja i iskustava, te poboljšanju kvalitete života i ekonomskog razvoja na ruralnim područjima.
Za dodatne informacije: Ante Ćurković, 095 906 9226 ili Lucija Oštrić 092 305 6355

Raspored aktivnosti

Skip to content